Activiteiten en meedoen

Maatjesprojecten

Een maatjesproject of maatjesinitiatief is een project waarbij vrijwilligers (maatjes) gekoppeld worden aan deelnemers. Deelnemers zijn mensen die aandacht, steun of begeleiding nodig hebben.

Activiteiten ondernemen

Samen met uw maatje onderneemt u leuke, ontspannende activiteiten. Bijvoorbeeld een kop koffie drinken, naar de bioscoop, een stukje wandelen of fietsen, enzovoort. Er is van alles mogelijk!

Hoe vind ik een maatje?

U vindt een maatje via een maatjesproject. Er zijn verschillende organisaties die maatjesprojecten organiseren.

Maatje voor elkaar

Uithoorn voor Elkaar organiseert het maatjesproject 'Maatje voor Elkaar': een laagdrempelige aanpak met maatjes voor inwoners met een hulpvraag.

De vrijwilligers van Maatje voor Elkaar ondersteunen mensen met een hulpvraag in de thuissituatie. De vrijwilligers zijn getraind en worden begeleid door een coördinator. Maatjes zijn er in verschillende soorten; van een sociale partner (gezelschap), tot ondersteuner of coach bij ingewikkeldere hulpvragen. Een maatjescontract wordt voor langere tijd aangegaan (ca 1 jaar).

Meedoen aan Maatje voor Elkaar

U kunt contact opnemen met Uithoorn voor Elkaar voor meer informatie over Maatje voor Elkaar.

Hoe word ik een maatje?

Misschien zoekt u geen maatje, maar zou u graag als vrijwilliger aan de slag willen als maatje. U kunt zichzelf opgeven als maatje via Uithoorn voor Elkaar.