De jeugdgezondheidszorg (jgz) is er om de groei en ontwikkeling van kinderen te volgen. Als ouder kunt u er terecht met al uw vragen over de gezondheid, ontwikkeling en opvoeding van uw kind.

U krijgt te maken met de jeugdgezondheidszorg in de vorm van het consultatiebureau. Later zien de jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen van de jgz uw kind op school.

Het consultatiebureau

Heeft u een baby, dreumes of peuter, dan kunt u terecht bij het consultatiebureau. In Uithoorn vindt u het consultatiebureau van de GGD Amsterdam in de Waterlinie aan de Koningin Máximalaan in Uithoorn.

Het consultatiebureau is er voor kinderen tot 4 jaar.

Meer informatie over het consultatiebureau en de hulp die het biedt, vindt u op de website van de GGD Amsterdam.

Op school

Vanaf de 4e verjaardag van uw kind verlopen de contacten met de jgz vooral via de school van uw kind. Er zijn 2 meet- en weegmomenten op school (rond de 5 en rond de 10 jaar). U krijgt hierover vooraf bericht.

Meer informatie over de jeugdgezondheidszorg voor kinderen vanaf 4 jaar vindt u op de website van de GGD Amsterdam.

Vaccinaties

Ook de basisvaccinaties van het Rijksvaccinatieprogramma krijgt uw kind van de jgz-medewerkers. Heeft u de oproep hiervoor niet ontvangen, dan kunt u zelf contact opnemen.

Opvoedvragen

U kunt bij de jgz terecht met vragen over de gezondheid en ontwikkeling van uw kind. Maar ook als er iets in uw gezin niet lekker loopt, of u vragen heeft over opvoeden, kunt u terecht bij de jeugdgezondheidszorg.

Hulpaanbod

Consultatiebureau

Consultatiebureau

De GGD Amsterdam heeft als werkgebied Amsterdam. Amstelveen,...

Organisaties

Consultatiebureau

Consultatiebureau Koningin Maximalaan Uithoorn

 020-55 55 964 ggd.amsterdam.nlKoningin Máximalaan 301421LCUithoorn

GGD

Consultatiebureau Koningin Maximalaan Uithoorn

 020-55 55 964 ggd.amsterdam.nlKoningin Máximalaan 301421LCUithoorn

Vergelijk hulpaanbod