Vrijwilligerswerk

Durf te vragen

Voor het oplossen van problemen kunt u hulp vragen aan anderen. Dat lijkt soms misschien moeilijk. Maar veel mensen ervaren dat wanneer je om hulp vraagt, bijna iedereen ja zegt. Dus durf te vragen!

Wie kan u helpen?

Er zijn genoeg mensen die graag iets voor een ander doen. Ook al bieden zij dat niet altijd uit zichzelf aan. Misschien zijn er bekenden die er al wel eens aan hebben gedacht om u hun hulp aan te bieden. Uw vraag helpt hen over de drempel.

U zou bijvoorbeeld hulp kunnen vragen aan uw buren, kennissen, vrienden en familie. Het kan ook zijn dat zij weer iemand kennen, die u kan helpen.

Hoe vraagt u om hulp?

Weet u iemand die u om hulp wilt vragen? Nodig hem of haar dan uit bij u thuis. Het is fijn als u van tevoren al heeft nagedacht waar u graag hulp bij wilt.

U kunt tijdens het bezoek vertellen welke dingen u steeds meer moeite kosten. Misschien wil uw kennis of familielid u daarbij helpen.

Anderen helpen

Krijgt u hulp van iemand, dan kunt u eventueel eens iets voor de ander terugdoen. Bijvoorbeeld op de kat van de buurvrouw passen, een neefje helpen met huiswerk, of een taart voor iemand bakken. Maar het hoeft natuurlijk niet per se.

Als u graag ook iets voor een ander wilt doen, kunt u beginnen in uw eigen omgeving.

Zie ook