Zoekt u een vrijwilliger in de gemeente Uithoorn? Dan kunt u een vacature plaatsen in de online vacaturebank van het Steunpunt Vrijwilligerswerk.

Een vrijwilligersvacature aanmelden

Wilt u een vacature plaatsen voor vrijwilligerswerk, maak dan eerst een account aan bij het Steunpunt Vrijwilligerswerk. Dit kan via het inlogscherm van de vacaturebank op de website van het Steunpunt Vrijwilligers. Daarna kunt u online uw vacature plaatsen. Het Steunpunt Vrijwilligers gebruikt de vacature bij bemiddelingsgesprekken. De nieuwste vacatures kunnen worden verspreid via advertentiekaartjes en via social media. Zo helpt het Steunpunt u om een geschikte vrijwilliger te vinden.

De Belklus

Heeft u hulp nodig bij een klus in huis, en kan een gewone klusjesman u niet helpen? Neem contact op met de Belklus! Kijk op de website van de Belklus voor meer informatie over de voorwaarden en het aanvragen van hulp. Bij de Stichting de Belklus werken enthousiaste en vakkundige vrijwilligers die u helpen met klusjes in en rond het huis. De Belklus is er voor 65-plussers en mensen met een beperking in de gemeenten Uithoorn, Amstelveen, Ouder-Amstel en de Amsterdamse wijk Buitenveldert.

Coronahulp Uithoorn

Heeft u een kleine klus? Zoekt u iemand die de hond uitlaat, de heg een keertje knipt, of soms een maaltijd voor u kan meenemen? Dan kunt u een oproepje plaatsen op de website Coronahulp Uithoorn. Deze website is er zodat Uithoornaars elkaar kunnen vinden en helpen in tijden van corona.

Mantelzorgondersteuning

Bij het mantelzorgsteunpunt in uw gemeente kunnen ze u meer vertellen over de mogelijkheden voor vervangende mantelzorg. Een vrijwilliger komt u dan helpen, om de zorg wat lichter te maken.

Maatjesproject

Maatjes zijn vrijwilligers die samen met iemand op stap gaan en activiteiten ondernemen. Kijk bij Maatjesprojecten voor meer informatie.

Vrijwilliger voor de administratie

Die vindt u via de pagina over hulp bij de thuisadministratie. Er zijn verschillende inloopspreekuren waar u terecht kunt. Als dat nodig is kunt u persoonlijke begeleiding krijgen van een vaste vrijwilliger.

VPTZ

Er zijn ook vrijwilligers die thuis helpen (of in een hospice) wanneer iemand op sterven ligt. Dit heet vrijwillige palliatieve terminale zorg, vaak afgekort VPTZ. U kunt eens kijken welke organisaties bij u in de buurt vrijwillige palliatieve zorg aanbieden.

Landelijke vrijwilligersorganisaties

Er zijn ook een aantal landelijke organisaties die zich met vrijwilligerszorg bezighouden. U kunt contact opnemen met de afdeling bij u in de buurt om te informeren naar de mogelijkheden:

  • MEE (ondersteuning voor mensen met een beperking)
  • de Zonnebloem (bezoek, uitstapjes en vakanties)
  • het Rode Kruis (activiteiten (bijv. boottochten), contactcirkel en workshops)
  • Humanitas (o.a. maatjesprojecten, kindervakantieweken en hulp bij administratie)

Geloof

Vrijwilligerswerk wordt regelmatig gedaan vanuit het geloof. U kunt eventueel een vrijwilliger zoeken via een religieuze organisatie.

Hulp van Uithoorn voor Elkaar

Het Steunpunt Vrijwilligers is onderdeel van Uithoorn voor Elkaar. Verschillende organisaties op het gebied van welzijn in Uithoorn werken hier samen om u zo snel mogelijk op weg te helpen met uw vragen en ideeën.

Zoekt u een vrijwilliger, dan kan Uithoorn voor Elkaar u ook verder helpen en de weg wijzen naar de juiste organisaties. Heeft u een vraag over vrijwilligerswerk of wilt u iets organiseren? Loop eens binnen op het wekelijkse spreekuur of neem contact op per telefoon of e-mail.

Hulpaanbod

Vrijwillige thuishulp

Mantelzorgvrijwilliger

U kunt de zorg tijdelijk overdragen aan een vrijwilliger. Deze...

Mantelzorgondersteuning

Mantelzorg & Meer biedt informatie en advies, cursussen en...

Zorgvrijwilliger

De zorgvrijwilliger ondersteunt de mantelzorger door tijdelijk de...

Zorg overnemen door vrijwilligers

Mantelzorgvrijwilliger

U kunt de zorg tijdelijk overdragen aan een vrijwilliger. Deze...

Mantelzorgondersteuning

Mantelzorg & Meer biedt informatie en advies, cursussen en...

Zorgvrijwilliger

De zorgvrijwilliger ondersteunt de mantelzorger door tijdelijk de...

Palliatieve zorg van vrijwilligers

Palliatieve thuiszorg

ThamerThuis zorgt voor ondersteuning, met opgeleide vrijwilligers,...

Organisaties

Vrijwilligerscentrales

Uithoorn voor Elkaar - Steunpunt Vrijwilligerswerk

 0297-23 02 80 steunpuntvrijwilligerswerk.infoKerkvaart 23641EPMijdrecht

Steunpunt mantelzorg

Mantelzorg & Meer

 020-51 27 250 mantelzorgenmeer.nlBouwerij 41185XXAmstelveen

Het Nederlandse Rode Kruis

Het Rode Kruis - Contact-/telefooncirkel

 0297-56 02 06

MEE

Uithoorn voor Elkaar

 0297-30 30 44 uithoornvoorelkaar.nuKoningin Máximalaan 301421LCUithoorn

Humanitas

Humanitas - afdeling Amstelland

 06-54 34 45 74 humanitas.nlDr. Willem Dreesweg 21185VBAmstelveen

Vergelijk hulpaanbod