Wilt u geen 'vast' vrijwilligerswerk doen, maar vindt u het wel fijn om af en toe te helpen? Dan is er genoeg te doen.

In uw eigen buurt

Als u ervoor voelt om iets voor een ander te doen, kunt u beginnen in uw eigen omgeving. Door eens te kijken wie u een plezier zou kunnen doen met een klusje. Of wie er misschien een beetje aandacht nodig heeft. Wie kunt u eens meenemen naar de bioscoop of het theater?

Vaak vragen mensen niet om hulp of aandacht, maar vinden ze het wel prettig als iemand het aanbiedt.

Buren helpen

Bijvoorbeeld: uw buurvrouw is pas bevallen van haar tweede kind. Misschien kunt u eens naar het park met de oudste om de eendjes te voeren. U kunt ook aanbieden om een boodschap te doen, of gewoon eens op de koffie gaan.

Vrienden en kennissen helpen

In uw vrienden- en kennissenkring heeft u vast ook wel mensen voor wie u iets kunt doen. Een muur verven bij uw vriend die net is verhuisd, even op de kinderen van uw vriendin passen, zodat zij even rustig naar de stad kan. Ook al vragen ze er niet om, ze zouden uw hulp misschien erg fijn vinden!

Familie steunen

Uiteraard kunt u ook uw familieleden tot steun zijn, als u dat wilt. Veel mensen komen vaker bij hun ouders als die oud en hulpbehoevend zijn. U kunt misschien wat huishoudelijk werk voor uw ouders doen, of met hen meegaan als ze naar de dokter moeten. Ook andere familieleden zullen het op prijs stellen als u iets voor hen doet.

Contact met lotgenoten

Misschien kunt u iets betekenen voor iemand die hetzelfde heeft meegemaakt als u. Als u beiden bijvoorbeeld uw partner heeft verloren, weet u precies hoe de ander zich voelt. Dat schept een band.

Coronahulp Uithoorn

De website Coronahulp Uithoorn is er voor Uithoornaars die iets willen betekenen voor iemand in hun buurt in tijden van corona. Bijvoorbeeld door een klusje te doen of de hond uit te laten. U kunt er zelf een oproep plaatsen om hulp aan te bieden of te vragen. U kunt ook reageren op een bestaande oproep.

Via via iemand zoeken om te helpen

De mensen uit uw omgeving kunnen u ook in contact brengen met anderen. Misschien kennen ze iemand met dezelfde interesses, of een specifieke hulpvraag die precies bij u past. Dat maakt het contact voor u beiden extra waardevol.

Een praatje maken

Het kan ook zijn dat mensen u niet durven te vragen, omdat u normaal niet zo vaak met elkaar praat. Wat vaker een praatje maken kan dan al helpen. Als u bijvoorbeeld uw alleenstaande buurman wat beter leert kennen, zal hij u later makkelijker om hulp vragen. Bijvoorbeeld wanneer hij een keer iets groots moet sjouwen.

Kleine dingen doen

U kunt best iets voor een ander betekenen, zonder dat het u elke week veel tijd gaat kosten. Ook een keertje bij iemand op bezoek gaan of iemand begeleiden naar de huisarts kan al fijn zijn voor diegene.

Vrijwilligerswerk

U kunt natuurlijk ook via een organisatie vrijwilligerswerk doen. Dan maakt u deel uit van een vast verband, waarin er van u verwacht wordt dat u op bepaalde tijden iets komt doen.

Hier zijn veel mogelijkheden voor, van trainer bij de sportclub tot gastheer of gastvrouw in een ziekenhuis.

Organisaties

Vrijwilligersorganisaties

Repair Cafe Uithoorn, Buurthuis Ponderosa

 06-33 65 73 94 sites.google.comPlesmanlaan 271421XMUithoorn

Repair Cafe Uithoorn - locatie Buurtnest

 06-33 65 73 94 Arthur van Schendellaan 591422LBUithoorn

Vergelijk hulpaanbod