Werk, geld en uitkering

Hulp bij thuisadministratie en geldzaken

Met ondersteuning van vrijwilligers krijgt u uw administratie op orde en bent u in staat om uw geldzaken te regelen. Ook is het mogelijk om hiervoor een cursus te volgen.

Hulp van een vrijwilliger bij de thuisadministratie

U kunt hulp bij thuisadministratie krijgen van een vrijwilliger. U kunt bijvoorbeeld terecht bij:

Na een intakegesprek komt er een vrijwilliger bij u thuis. Deze leert u langzamerhand zelf uw papieren weer op orde te houden en met uw bankzaken om te gaan. De bedoeling is dat u het zelf leert doen. Dus u zit gewoon naast de vrijwilliger, u kijkt mee. En gaandeweg neemt u het zelf over.

De lokale vrijwilligerscentrale kan u ook helpen met zoeken naar een vrijwilliger. Kijk bij vrijwilliger nodig voor meer informatie.

Hulp bij de belastingaangifte

Het invullen van de belastingaangifte kan een hele opgave zijn. Zeker als u het lastig vindt om dit op de computer te doen. Vindt u het prettig om hierbij hulp te krijgen, en is er niemand in uw omgeving die u kan helpen? Dan kunt u kijken of u van iemand ondersteuning bij de belastingaangifte kunt krijgen. Meer informatie over de jaarlijkse belastingaangifte.

Cursus omgaan met geld volgen

Beter leren omgaan met geld? Volg de cursus Grip op je Knip of een andere budgetcursus. Overzicht budgetcursussen.

Schulden voorkomen

Lukt het u niet om op tijd uw rekeningen te betalen? Dreigt u in de schulden te raken? Dan is het verstandig om snel actie te ondernemen. Bekijk de tips of schakel direct hulp in. Misschien kan iemand uit uw omgeving u helpen om orde op zaken te stellen.

Komt u er zelf niet uit en stapelen de schulden zich op, dan kunt u terecht bij de schuldhulpverlening.

Advies van het Sociaal Loket

Heeft u een vraag over geldzaken, dan kunt u deze ook voorleggen aan het Sociaal Loket van de gemeente.

Budgetcoach

Wilt u persoonlijke begeleiding om uw geldzaken weer op orde te krijgen, dan heeft u misschien iets aan de hulp van een budgetcoach. Dit is meestal een professionele coach, die tegen betaling werkt. Een budgetcoach is geen schuldhulpverlener: bij grote financiële problemen kunt u terecht bij de schuldhulpverlening.

Budgetbeheer

Soms is het nodig dat u (tijdelijk) hulp krijgt bij het beheren van uw inkomen. U wordt dan aangemeld bij een budgetbeheerder. De budgetbeheerder zorgt ervoor dat uw vaste lasten van dit inkomen betaald worden. Elke week of maand krijgt u een deel van uw inkomen om boodschappen van te doen.

Beaufin voert het budgetbeheer uit voor de gemeente Uithoorn. Wilt u meer informatie? Kijk op de website van Beaufin. Of stuur een e-mail naar info@beaufin.nl.

Wilt u een aanvraag doen voor budgetbeheer, voor uzelf of voor een naaste? Stuur dan een e-mail naar aanmelden@beaufin.nl. Binnen 24 uur neemt Beaufin contact met u op om een intake in te plannen. Bellen kan uiteraard ook, via telefoonnummer 020-3080 365.

Bewindvoering: overnemen financiƫle beslissingen

Het kan voorkomen dat iemand (bijvoorbeeld door ziekte of een beperking) helemaal niet meer in staat is om zijn geldzaken zelf te regelen. Als iemand zelf geen beslissingen meer kan nemen over zijn of haar financiën, dan kan een bewindvoerder worden aangesteld. De bewindvoerder regelt dan de geldzaken. Het aanstellen van een bewindvoerder verloopt via de rechter.

Organisaties