Hulp nodig bij het uitlaten of de dagelijkse zorg voor uw huisdier? Tips om het makkelijker te maken.

Voor u uitlaten

Zoekt u iemand die uw hond voor u kan uitlaten? Dan kunt u eens kijken of u daarvoor een vrijwilliger kunt vinden. Als u dat gezellig vindt, kunt u ook een vrijwilliger zoeken die samen met u de hond wil uitlaten.

Er zijn ook professionele hondenuitlaatdiensten, die tegen betaling uw hond uitlaten. U vindt ze via internet, het huis-aan-huisblad of een briefje bij de supermarkt.

Tips voor het uitlaten

Misschien kunt u niet meer zulke lange wandelingen maken, maar kunt u nog wel korte stukjes lopen. Dan doet u bijvoorbeeld wat vaker een korte wandeling met de hond.

Voor de langere wandelingen kunt u iemand anders vragen. Misschien vinden oudere kinderen in de buurt het leuk om uw hond uit te laten of kan de hond af en toe mee met een buurtgenoot die ook een hond heeft.

Dierenarts aan huis

Als u niet meer zo goed zelf naar de dierenarts kunt gaan, kunt u vragen of uw dierenarts bij u thuis komt. Sommige dierenartsen komen bij u thuis voor bepaalde behandelingen. Zoals het geven van inentingen, chippen of het onderzoeken van uw huisdier als u denkt dat het ziek is.

Als dit niet lukt, kunt u een buur of familielid vragen of hij of zij u naar de dierenarts kan brengen met de auto. Of u kijkt of u vervoer kunt regelen.

Dierenoppas of dierenpension

Kunt u een tijdje helemaal niet voor uw dier zorgen, dan kan het misschien uit logeren gaan bij een kennis of in een dierenpension. Of u zoekt een vrijwilliger die tijdelijk de verzorging van het dier overneemt.

In gedeeltes verschonen

De kattenbak, de vogelkooi of het konijnenhok moet regelmatig verschoond worden. Dat kan soms een hele klus zijn. U kunt dit juist vaker per week doen, maar dan alleen de hoekjes die het meest vervuild zijn. Dit kost u minder energie en de kattenbak of het konijnenhok blijft toch schoon.

U kunt eventueel ook uw buurvrouw, vriend of vriendin vragen of zij eens de hele bak willen schoonmaken.

Vergelijk hulpaanbod