Scheiden, tips en hulp om afspraken te maken met uw ex-partner, kinderen en scheiden, hulp uit uw omgeving. Woonruimte en financiën regelen.
Procedure voor scheiding bij een huwelijk of geregistreerd partnerschap. Komt u er samen niet uit, dan kunt u een mediator of advocaat inschakelen.
Daling van inkomen, woonruimte zoeken na een scheiding, toeslag voor woonkosten aanvragen.
Emotionele steun en sociale begeleiding bij moeizame scheidingen.
Relatietherapie kan een oplossing zijn als mensen nog twijfelen over scheiden of niet. Een relatiecursus kan uitkomst bieden bij mildere problemen.
Tips, adviezen en aandachtspunten voor mensen die hun scheiding samen willen regelen en goede afspraken willen maken.
Als je gaat scheiden heeft dat een grote invloed op je kind. Hoe kun je je kind steunen en beschermen?
Als je besluit om samen te blijven voor de kinderen, moet je aan je relatie werken. Waar vind je daar hulp bij en hoe zorg je dat kind geen last krijgt van ruzies?
In een ouderschapsplan leg je afspraken vast over de zorg voor jullie kind na een scheiding. Hoe hou je daarbij rekening met je kind en wat als afspraken maken niet lukt?
Bij co-ouderschap blijf je na de scheiding samen voor je kind zorgen. Wanneer kies je daarvoor en welke afspraken maak je samen over de opvoeding van je kind?
De gevolgen van een vechtscheiding zijn ernstig voor kinderen. Hoe voorkom je dat je kind last krijgt van jullie scheiding en waar vind je hulp voor jezelf en je kind?
Afspraken over kinderalimentatie na een scheiding leg je vast in een ouderschapsplan. Hoe wordt recht op alimentatie bepaald en wat doe je als je partner niet betaalt?
Een samengesteld gezin is een gezin met kinderen uit eerdere relaties. Hoe vorm je samen een nieuw gezin en ben je automatisch wettelijke ouder van elkaars kinderen?