Zorg en ondersteuning

Huisarts

De huisarts is het eerste aanspreekpunt als u problemen heeft met uw gezondheid. Uw huisarts kent u als patiënt en is dus vaak ook goed op de hoogte van de achtergrond van uw problemen.

Wat doet de huisarts?

Een huisarts heeft brede medische kennis. Een groot deel van de klachten kan uw huisarts daarom zelf behandelen. U kunt bij de huisarts terecht met gezondheidsproblemen, maar ook met psychische klachten. Ook denkt de huisarts met u mee als er andere problemen spelen, bijvoorbeeld eenzaamheid, problemen bij de opvoeding of problemen op uw werk.

Voor specifiekere of ernstige klachten zal de huisarts u waarschijnlijk doorsturen naar een specialist. Bij de meeste specialisten kunt u daarom alleen terecht met een verwijzing van de huisarts.

Het gesprek met de huisarts

Bij een bezoek aan de huisarts heeft u vaak maar kort de tijd om uit te leggen wat uw klachten zijn. Schrijf daarom van tevoren op wat u wilt vertellen. En bedenk welke vragen u wilt stellen.

Geeft de arts u veel informatie maar bent u bang dat u iets vergeet? U kunt iemand meenemen naar het gesprek. Meer tips voor het gesprek met de huisarts vindt u op de website Begineengoedgesprek.nl.

U kunt ook een geluidsopname maken. Zo kunt u het gesprek later terugluisteren. Maar let op: hier zijn wel regels voor. Bekijk de infographic van Patiëntenfederatie Nederland voor meer informatie.

Spoed!

Als u 's avonds, 's nachts of in het weekend voor spoedgevallen een huisarts nodig heeft, kunt u terecht bij de Centrale Huisartsenpost bij u in de omgeving.

Vergoeding

De kosten voor de huisarts krijgt u vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering.

Apotheek

Medicijnen kunt u ophalen bij de apotheek bij u in de buurt. Ook voor advies over medicijnen en uw medicijngebruik kunt u terecht bij uw apotheker.

Bereikbaarheid Huisartsenpraktijken Waterlinie

De huisartsenpraktijken in gezondheidscentrum Waterlinie hebben een Servicebusje voor patiënten die slecht ter been zijn en geen eigen vervoersmogelijkheid hebben. De huisartsenpraktijken hebben in de ochtend tussen 09.00 en 12.00 uur een busje met een vrijwilliger beschikbaar. Men wordt dan gebracht en gehaald. Bij het maken van de afspraak met de huisarts kan men naar deze service vragen.

Door Gezondheidscentrum Waterlinie
Provincialeweg 30
1421 LC Uithoorn

Uitvoering: de assistentie van de huisartsenpraktijk beoordeeld of het vervoer met het servicebusje mogelijk is.
Voorwaarden: slecht ter been en geen eigen vervoersmogelijkheid.
Kosten: er zijn geen kosten aan verbonden.

Meer informatie vindt u op de website van de Waterlinie.

Zie ook