Maatschappelijk werkers ondersteunen mensen bij het omgaan met allerlei problemen in het dagelijks leven of werk. Ze zoeken samen met u naar een oplossing voor uw probleem.

Hulp van het maatschappelijk werk

Iedereen heeft weleens problemen of een moeilijke periode in het leven. Vaak kun je die zelf oplossen, maar soms lijken problemen zo groot, dat je hulp van anderen nodig hebt. Aankloppen bij vrienden, familie of bekenden is niet altijd makkelijk. Soms is het beter om problemen met een buitenstaander te bespreken en samen te zoeken naar oplossingen.

Wanneer u in één van de volgende situaties zit, dan kunt u eraan denken eens met een maatschappelijk werker te gaan praten. U heeft bijvoorbeeld:

Maatschappelijk werk is er voor iedereen. Het is gratis. U kunt zelf contact opnemen; u heeft geen doorverwijzing nodig. Wanneer het nodig is, schakelt maatschappelijk werk extra hulp in, bijvoorbeeld van de gemeente, de ouderenzorg, de politie, de geestelijke gezondheidszorg of een onderwijsinstelling.

Waar kan ik terecht?

Bij Maatschappelijk Werk van Uithoorn voor Elkaar kun je gratis en zonder verwijzing terecht voor hulp en advies. Maatschappelijk Werk helpt ook bij praktische vragen, bijvoorbeeld rond huisvesting, inkomen, werk en bij vragen rond scheiding en opvoeding. Hierbij kunnen we informatie geven over regelingen die hiervoor gelden en met u meedenken welke stappen u kunt zetten. We kijken naar hoe u snel weer het gevoel hebt zelf verder te kunnen en een goed contact hebt met de mensen om u heen.

Iedereen is altijd van harte welkom bij het Info- en Adviespunt, maar je kan het maatschappelijk werk ook bereiken via 0297-303044 of info@uithoornvoorelkaar.nu.

Landelijke organisaties

Er zijn ook organisaties die door heel Nederland informatie en steun bieden bij problemen. Bijvoorbeeld:

Organisaties

Maatschappelijk werk (alles)

Stichting Buurtgezinnen.nl

 06-55 48 82 21 buurtgezinnen.nl

Sam& voor alle kinderen

 010-30 75 909 samenvoorallekinderen.nlVan Nelleweg 13044BCRotterdam

Vergelijk hulpaanbod