Zorg en ondersteuning

Ouderenadvies

Een ouderenadviseur geeft informatie, advies en praktische hulp aan ouderen (vanaf 65 jaar). De ouderenadviseur is een onafhankelijke hulpverlener, die uw belang behartigt.

Wat doet de ouderenadviseur?

De ouderenadviseur kan u helpen om zelf te beslissen over uw hulp of zorg. Hij of zij geeft informatie en advies en regelt praktische zaken. Bij de gemeente en bij andere instanties. U kunt ook terecht bij een ouderenadviseur als u vragen heeft over de zorg voor een ouder iemand. U bepaalt zelf hoe u het het liefste wilt en wat u nodig heeft. U houdt zelf de regie.

De ouderenadviseur kan ook meegaan naar gesprekken, bijvoorbeeld het keukentafelgesprek.

Wanneer naar de ouderenadviseur?

Een ouderenadviseur is gespecialiseerd in onderwerpen waar veel ouderen mee te maken hebben. Thema's waar ouderenadviseurs veel van weten zijn bijvoorbeeld:

  • Zelfstandig wonen of naar een zorginstelling?
  • Vervoer en hulpmiddelen voor ouderen.
  • Activiteiten ondernemen en omgaan met eenzaamheid.

Ouderenadvies in Uithoorn

In Uithoorn vindt u de ouderenadviseurs bij Participe Amstelland (voorheen Vita Amstelland). Uitgebreide informatie vindt u op de website van Vita Amstelland. In het wijksteunpunt Bilderdijkhof houden de ouderenadviseurs van maandag t/m donderdag spreekuur van 09:00 tot 10:00. U kunt ook bellen: 0297-53 23 34.

Participe Amstelland is onderdeel van Uithoorn voor Elkaar. Verschillende organisaties op het gebied van welzijn in Uithoorn werken hier samen om u zo snel mogelijk op weg te helpen met uw vragen en ideeën. Loopt u ergens op vast of wilt u iets organiseren? Loop eens binnen op het wekelijkse spreekuur of neem contact op per telefoon of e-mail.

Zie ook