Als de werkdruk hoog ligt, kan je kind stress voelen. Het is belangrijk om hier op tijd iets aan te doen om te voorkomen dat de stress erger wordt en je kind bijvoorbeeld een burn-out krijgt. Je kunt je kind steunen, maar probeer je ook niet te veel zorgen te maken. Je zoon of dochter is tenslotte volwassen.

Stressbestendig

Niet iedereen kan even goed omgaan met stress. De een maakt zich al snel zorgen terwijl de ander bij wijze van spreken nog fluitend zijn werk doet. Stress is vaak een gevolg van slechte werkomstandigheden, zoals een te hoge werkdruk, een slechte werksfeer en een te grote verantwoordelijkheid, maar het kan ook komen door een combinatie van gebeurtenissen, zowel thuis als op je werk.

Te veel werkstress

Als je merkt dat de stress je kind te veel wordt, kun je aanraden om met de leidinggevende te gaan praten. Het is waarschijnlijk geen kwestie van onwil, maar een kwestie van de tijd beter indelen, prioriteiten stellen en een duidelijker taakomschrijving opstellen.

Ontspanning en rust

Behalve werk is ook ontspanning belangrijk. Adviseer je kind op tijd pauze te nemen en te proberen ook thuis goed te ontspannen door bijvoorbeeld geen werk mee naar huis te nemen. Daarnaast zijn lichaamsbeweging en gezonde voeding vaak ook goed tegen stress.

Het keurmerk van de betrouwbare opvoedinformatie van Opvoedinformatie Nederland. Opvoedinformatie Nederland zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Bron: artikel Stress op het werk op https://www.opvoeden.nl

Hulpaanbod

Cursus omgaan met stress

Hersenletsel : omgaan met veranderingen (Partnercursus)

Deelnemers krijgen inzicht in het gedrag van hun partner en leren...

RijZeker-training ANWB

Autorijden biedt veel vrijheid, maar het hedendaagse verkeer...

workshops organisatieopstellingen

We werekn op ssythemische wijze in groepen van 8 tot 15 personen in...

Re-integratie- en loopbaanbegeleiding bij burn-out

Loopbaancoaching

In een talententest kom ik opvallend snel tot de essentie van jouw...

Vergelijk hulpaanbod