Stichting Buurtgezinnen.nl

Hof 113958CH AmerongenGecontroleerd: mei 2020

Stichting Buurtgezinnen.nl

Maatschappelijk werk | Vrijwilligersorganisaties

Het voorkomen dat kinderen uit kwetsbare gezinnen uit huis geplaatst worden door een vorm van vrijwillige flexibele opvoed-ondersteuning te organiseren die krachtigegezinnen geven aan kwetsbare gezinnen in de buurt.

Gezinnen die overbelast zijn (vraaggezinnen) worden gekoppeld aan gezinnen in de buurt die ondersteuning willen geven (steungezinnen). Steunouders zijn ervaren ouders met een groot hart die graag wat willen doen voor een ander gezin.

Een belangrijk kenmerk van Buurtgezinnen.nl is vrijwilligheid. Het vraaggezin en steungezin, maken samen afspraken over de invulling van de ondersteuning. Dat kan uiteenlopen van af en toe logeren tot opvang van een kind op vaste dagen in de week. En van oppassen tot samen iets leuks doen met de kinderen. Maatwerk dus. Een ander kenmerk is continuïteit. De relatie tussen een vraaggezin en een steungezin is gebaseerd op onderling vertrouwen. Vertrouwen moet groeien. Het vraaggezin en het steungezin gaan in principe een langdurige relatie aan, zolang als zij dit zelf willen. De ondersteuning kan jaren duren. Soms is er hulp nodig tot de kinderen volwassen zijn. Dit bepalen de gezinnen zelf.

Buurtgezinnen

Kun je wel wat hulp gebruiken? Meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin ” in te vullen. Buurtgezinnen zoekt steungezinnen voor gezinnen die het moeilijk hebben. Wil je steungezin worden voor één van deze gezinnen dan kun je je direct aanmelden via deze link.  Wil je... Lees meer

Bezoekadres

HoofdlocatieHof 11 3958CH AmerongenRoute

Contact

KVK 61625078

Niet gevonden wat u zocht?

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen: