Taxivervoer is vervoer per personenauto, taxibus of rolstoelbus, voor mensen die niet op een andere manier kunnen reizen.

In Uithoorn kunt u op pad met Wmo-vervoer.

Vervoer in de regio: Wmo-vervoer

In Uithoorn is er Wmo-vervoer: vervoer voor iedereen die niet met het reguliere openbaar vervoer kan reizen. Het is vervoer van deur tot deur, binnen een gebied van 25 kilometer rondom uw woonadres. U moet via de vervoerder een rit reserveren. U kunt gebruik maken van Wmo-vervoer met een vervoerspas. Deze vraagt u aan bij uw gemeente.

Meestal reist u met Wmo-vervoer samen met anderen. De taxi haalt dan verschillende passagiers op en rijdt dus niet altijd de kortste route van uw voordeur naar uw bestemming.

Hulp bij vervoer via de gemeente

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) regelt dat iedereen kan meedoen. Dus ook: reizen. Bijvoorbeeld naar familie of vrienden, naar de winkel of naar een club of vereniging.

Kunt u niet meer zelf op pad met de fiets, bus of de trein? En krijgt u het vervoer niet georganiseerd met hulp van vrienden of familie? Dan kunt u om hulp vragen bij de gemeente. U kunt hiervoor contact opnemen met het Sociaal Loket.

De gemeente kijkt wat uw problemen zijn en waar u het vervoer voor nodig heeft. Vervolgens stelt de gemeente een oplossing voor. Dat kan een taxipas zijn voor Wmo-vervoer. Het kan ook een andere oplossing of vervoersdienst zijn, als dat passend is in uw situatie. Meer lezen over het doen van een Wmo-melding.

Kosten reizen met Wmo-vervoer

Voor het Wmo-vervoer betaalt u een bijdrage per rit. Deze wordt automatisch afgeschreven door het taxibedrijf (Munckhof Taxi Services). Op de website van de gemeente kunt u meer lezen over de ritbijdrage, de vervoerspas en het reserveren van ritten voor Wmo-vervoer.

Vervoer door heel Nederland: Valys

Wilt u langere afstanden reizen, dan kan dat met Valys. Valys is bovenregionaal vervoer: meer dan 5 OV-zones of meer dan 25 kilometer vanaf uw woonadres. U kunt met Valys ook een treinreis met een taxirit combineren.

Om met Valys te kunnen reizen heeft u een Valyspas nodig. Heeft u een taxipas voor wmo-vervoer, dan kunt u ook een Valypas aanvragen. Ook in een aantal andere gevallen kunt u in aanmerking komen voor een Valyspas: bijvoorbeeld als u een Wmo-rolstoel, Wmo-scootmobiel of gehandicaptenparkeerkaart heeft. Lees de voorwaarden op Valys.nl.

U kunt de Valyspas digitaal aanvragen op pasaanvraag.nl. Wilt u liever een papieren aanvraagformulier? Dit kunt u opvragen via de website van Valys. U kunt ook bellen met 0900-9630.

Taxivervoer naar werk of school

De Wmo-taxi is niet bedoeld om mee te reizen naar school of werk. Heeft u hier taxivervoer voor nodig, dan kunt u terecht bij het UWV.

Taxivervoer bij medische behandelingen

In sommige gevallen wordt het vervoer naar het ziekenhuis vergoed door de zorgverzekering. Dit betekent dat u er de Wmo-taxipas niet voor kunt gebruiken. Lees er meer over bij ziekenvervoer.

Hulpaanbod

Taxivervoer

Taxivervoer

Taxivervoer in alle mogelijke vormen.

Wmo-vervoer

Munckhof Taxi verzorgt het Wmo-vervoer in uw regio.

Organisaties

Taxi

ANWB AutoMaatje Uithoorn

 0297-30 31 03 uithoornvoorelkaar.nuBilderdijkhof 11422DTUithoorn

Munckhof Taxi - Zaandam

 075-67 07 373 munckhof.nlPieter Lieftinckweg 111505HXZaandam

Meer info, melding of aanvraag

Vergelijk hulpaanbod