Activiteiten en meedoen

Het buurtcentrum of de wijkvereniging

In uw gemeente en bij u in de buurt zijn organisaties en instellingen die van alles organiseren. U kunt in Uithoorn terecht in het dorpshuis, buurtcentrum of wijksteunpunt. Of u wordt lid van een van de vrijwilligersgroepen voor buurtbeheer.

Meedoen!

Er zijn vaak activiteiten voor bepaalde groepen. Bijvoorbeeld voor ouderen, jongeren of voor vrouwen met een migratieachtergrond. Misschien zit er iets bij wat goed bij u past. Er zijn ook activiteiten voor álle buurtgenoten. Bijvoorbeeld met elkaar eten of een buurtbarbecue.

Meedoen betekent een hoop gezelligheid en misschien leert u ook nieuwe mensen kennen.

Buurtcentra in Uithoorn

Plekken waar u binnen kunt lopen:

Het Huis van de Buurt (in het Hoge Heem)

In dit verzorgingshuis kunnen ook buurtbewoners terecht voor een maaltijd, gezelligheid en gezamenlijke activiteiten. Op dinsdagochtend en donderdagmiddag zijn wijkbewoners extra welkom om binnen te lopen voor een kopje koffie. Meer informatie over het Huis van de Buurt.

Wijkcentrum Bilderdijkhof

In het wijkcentrum van Participe Amstelland kunt u binnenlopen voor een kopje koffie of thee. In het achterste gedeelte van het gebouw is er dagbesteding voor mensen met dementie. Daarnaast is er een wijkcoach actief die u kan helpen met het opzetten van activiteiten bij u in de buurt. De ouderenadviseurs kunnen advies en informatie geven over welzijn, zorg en wonen. Meer informatie over Wijkcentrum Bilderdijkhof vindt u op de website van Participe.

Dorpshuis de Quakel

In de Quakel worden regelmatig activiteiten georganiseerd, zoals bingo, darten, kaarten en de jaarlijkse fietstocht. Daarnaast hebben verschillende verenigingen het buurthuis als uitvalsbasis. Er is dus van alles te doen, van muziek tot yoga en creatieve cursussen. Meer informatie op de website van Dorpshuis de Quakel.

't Buurtnest

't Buurtnest is gevestigd in een oud schoolgebouw in Europarei. Er zijn activiteiten zoals lindeance, koffieochtend en het Repair Café, waar u kapotte spullen en apparatuur kunt (laten) repareren. Meer informatie over 't Buurtnest.

Buurthuis Ponderosa

Een greep uit het aanbod: yoga, biljarten, klaverjassen en gymnastiek. Meer informatie op de website van Buurthuis Ponderosa.

De Schutse

In de protestantse kerk De Schutse vinden allerlei activiteiten plaats. Kijk voor meer informatie op de website pkn-uithoorn.nl.

Buurtbeheer: samen de wijk verbeteren

In Uithoorn zijn er 3 groepen voor buurtbeheer. Deze groepen houden zich met van alles bezig binnen de wijk. U kunt er meepraten over de buurt, leuke activiteiten organiseren voor wijkbewoners en helpen om de buurt schoon te houden en op te knappen. Interesse? De groepen voor buurtbeheer zijn:

Ruimte huren in het buurtcentrum

Wilt u zelf iets organiseren, dan kunt u bij het buurtcentrum een ruimte huren. Voor een activiteit, vergadering of verjaardag, bijvoorbeeld. Op de website Vind je ruimte staat een overzicht van alle buurtcentra in Uithoorn die een zaal in de aanbieding hebben.

Meehelpen

Natuurlijk zijn er vrijwilligers nodig om die activiteiten te organiseren. Als u dat leuk lijkt om te doen, kunt u gewoon binnenlopen op het moment dat het buurtcentrum of wijkgebouw open is en vragen wat de mogelijkheden zijn.

Zie ook